U trendu

Voždovački odbornici pomažu Domu zdravlja u Obiliću

BEOGRAD – Odbornici beogradske opštine Voždovac odrekli su se dnevnice kako bi, ovaj put, pomogli Domu zdrava Obilić iz Prilužja da nabavi kombi vozilo.
Odluka o tome je, prema rečima, predsednika Skupštine opštine Aleksandra Mirkovića doneta je danas.
Odbornici su se, kao i prethodnih godina, jednoglasno odrekli naknada za rad na svečanoj sednici Skupštine na Dan opštine 13. decembra.

Na sednici je doneta Odluka o petom rebalansu budžeta GO Voždovac za 2019. godinu, koju je obrazložila Jelisavka Đurašinović, iz Odeljenja za finansije, privredu, društvene delatnosti i planiranje.
Odbornik Saveza za Voždovac Goran Luković predao je predloženi plan i projekat za izgradnju novog Kulturnog centra na Voždovcu koji bi sadržao pozorišnu i bioskopsku salu, kao i galerijski prostor.

Predsednik Skupštine Aleksandar Mirković rekao je da je svaka inicijativa za razvoj kulture na Voždovcu dobrodošla i prihvaćena, jer je to u interesu svih Voždovčana.
Pored ostalih odluka, odbornici su na Skupštini doneli Rešenje o imenovanju Jelene Gajić za v.d. direktora Ustanove kulture „Beli potok“, kao i Rešenje o izboru Saveta mesnih zajednica na teritoriji GO Voždovac, saopštila je opštinska služba za informisanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.