najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Brisel: Akcija protiv islamista, ranjena tri policajca

U današnjoj policijskoj akciji u južnom delu Brisela, povezanoj sa napadima islamista u Parizu prošlog novembra, ranjena su tri policajca, preneo je Rojters pozivajući se na lokalnu policiju.

Ova agencija je navela da portparol policije nije pružio podatke o ozbiljnosti povreda.

Tokom policijskog pretresa kuće u Briselu, došlo je do pucnjave, saopštili su belgijska policija i tužilaštvo, potvrdivši da je upad vezan za istragu o terorističkim napadima u Parizu 13. novembra 2015.

Agencije su prvobitno javile da je u pucnavi lakše ranjen jedan policajac, dok su dvojica osumnjičenih za incident u bekstvu. Policija je zatvorila kvart u južnom delu Brisela.

Belgijske vlasti i dalje tragaju za Salehom Abdelaslamom, glavnim osumnjičenim za napade u francuskoj prestonici 13. novembra, u kojima je ubijeno 130 ljudi, kao i za njegovim saradnikom Mohamedom Abrinijem iz briselskog kvarta Molenbek.

„Na policiju je pucano“, potvrdio je Erik Van Der Sipt, portparol saveznog tužioca, navodeći da je potraga bila vezana za „istragu o napadima u Parizu,“ preneo je AFP.

Belgijske snage bezbednosti još tragaju za osumnjičenima i saradnicima islamskih ekstremista iz Brisela, koji su bili umešani u terorističke napade na Pariz 13. novembra prošle godine, u kojima je poginulo 130 ljudi. Od novembra je uhapšeno i optuženo 11 ljudi dok je osam još u pritvoru.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike