U trendu

Britanski prinčevi posetili memorijalni centar posvećen princezi Dajani

Britanski prinčevi Vilijam i Hari posetili su danas Beli vrt, memorijalni centar posvećen njihovoj majci, princezi Dajani uoči 20. godišnjice njene smrti.

Beli vrt u Kensingtonskoj palati napravljen je u čast 20. godišnjice tragične smrti princeze Dajane, a šetnji se priključila i supruga princa Vilijama, vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton.

Dve decenije od smrti britanske princeze od Velsa Dajane Spenser, supruge britanskog prestolonaslednika princa Čarlsa u automobilskoj nesreći u Parizu navršavaju se sutra.

U četvrtak u Londonu nisu predvidjene zvanične aktivnosti povodom godišnjice smrti princeze Dajane.

Beli vrt je inspirisan životom i sećanjima na princezu Dajanu. Gradjani ostavljaju sveće ispred ulaza u palatu u znak sećanja na princezu koja je ostala upamćena kao veliki humanitarac i filantrop.

Povodom dve decenije od smrti ledi Di, gradjani u Bakingemskoj palati mogu da vide izložbu njenih ličnih predmeta.

Sa njom su 31. avgusta 1997. godine poginuli i njen pratilac, sin egipatskog milijardera Dodi al Fajed i njihov vozač Henri Pol. Dajana je preminula nekoliko sati kasnije u obližnjoj bolnici, dok je nesreću preživeo njen telohranitelj Trevor Ris-Džouns.

Prema zvaničnim podacima, nesreća se dogodila kada je automobil, mercedes, pri brzini većoj od 100 kilometara, bez kočenja udario u betonski potporni stub tunela Alma u Parizu.

Dajana, majka britanskih prinčeva Vilijema i Harija, (1961-1997) sahranjena je 6. septemba na porodičnom groblju u Altorpu, na Ovalnom jezeru, a na poslednjem ispraćaju, ispred Vestminsterske palate okupilo se više od milion ljudi. Prenos sahrane pratilo je dve milijarde ljudi širom sveta.Ostale fotografije uz tekst

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.