U trendu

Đurović: Vreme je da prestanemo da se delimo

PODGORICA – Danijela Đruović je nakon izbora za predsednicu Skupštine Crne Gore izjavila da joj je ukazana velika čast što je na toj poziciji kao još jedna žena nakon dve decenije.

„Uverena sam da ćemo zajedno smoći snage da prevaziđemo podele duboko ukorenjene u našem društvu“, poručila je Đurović u obraćanju parlamentu.

Kazala je da na putu evropskih integracija moraju raditi zajedno i vlast i opozicija.

„Moramo stvoriti jezik kompromisa i pomirenja u tom smislu spremna sam da dam puni doprinos da Skupština bude mjesto gđe će se jasno čuti glas svih pođednako, a ne da bude medijski servis pojedinih partija“, poručila je Đurović.

Ona je kazala da će Skupština nastaviti svoj evropski i evroatlantski put. Navela je i da je obnova regionalnih odnosa jedan od priroriteta u delovanju, prenosi RTCG.

„Vreme je da istoriju prepustimo istoričarima i da prestanemo da se delimo“, navela je Đurović.

Ona je dodala i da je potrebno da se reše odnosi između države i verskih zajednica, a sve to sa ciljem „da bismo gradili društvo jednako za sve“.

Dodala je da će prioriteti u radu biti usvajanje zakona o Skupštini, Vladi, poreklu imovine, izmene izbornog zakonodavstva, kao i donošenje zakona o popisu stanovništva.
Danijela Đurović, poslanica Socijalističke narodne partije, izabrana je ranije danas za predsednicu Skupštine Crne Gore.

Ona je nakon izbora položila zakletvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.