U trendu

EU je mrtva, ali to još ne zna

Evropska unija je neuspešni eksperiment i zato s njom treba završiti, rekla je liderka francuske krajnje desničarske partije Nacionalni front i kandidatkinja za predsednika Francuske Marin Le Pen.

„EU je mrtva, ali još ne zna to. Doživela je neuspeh u svakom pogledu: u ekonomskom – što podrazumeva veoma slab privredni rast, u socijalnom – pri čemu raste siromaštvo, a nezaposlenost je na visokom nivou, i u bezbednosnom, jer EU nije u stanju da zaštiti svoje granice i ne može nas zaštititi od terorizma“, rekla je ona nemačkom „Bildu“.

Ako eksperiment doživljava tako žalostan neuspeh, njega treba završiti, ocenila je liderka francuske desnice, prenosi danas Sputnjik.

Uz to, Le Pen je naglasila da će u slučaju pobede na izborima tražiti od Brisela niz ograničenja koja se tiču nacionalnih granica, ekonomije i prava.

Ranije je Marin Le Pen kritikovala nemačku kancelarku Angelu Merkel, nazvavši katastrofalnom njenu politiku prema migrantima.

Le Pen je juče, na samitu evropskih lidera nacionalističkih partija u Koblencu u Nemačkoj, izjavila da će 2017. biti godina buđenja ljudi kontinentalne Evrope.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar