U trendu

Obama i Tramp ponovo na ratnoj nozi

Dugo je i trajalo. Nakon što se mesec i po dana suzdržavao da bilo šta ružno kaže o Obami, Donald Tramp više nije mogao da izdrži već je ponovo počeo da napada aktuelnog predsednika i njegovu vladu, optuživši ih da sabotiraju  predaju vlasti njegovoj budućoj administraciji.

Republikanac, poznat po tome da ne bira reči koje upućuje  političkim protivnicima, trudio se da posle izbora uspostavi uljudne odnose sa prethodnikom. Ipak, ove nedelje se vratio staroj navici na „Tviteru”.

„Dajem sve od sebe da ne obraćam pažnju na zapaljive izjave predsednika O (Obame) i njegovih blokada. Mislio sam da će tranzicija teći glatko, ali – ne”, tvitovao je biznismen, aludirajući na Obamino obećanje da će sadašnja vlada učiniti sve da olakša prenos vlasti sledećoj  administraciji.

Tramp nije objasnio kako tačno Barak Obama ometa rad budućeg kabineta, ali treba primetiti da je aktuelni šef Bele kuće možda zaista bio taj koji je prekinuo primirje i džentlmenski dogovor o verbalnom nenapadanju kada je pre nekoliko dana tokom posete Perl Harboru upozorio na opasnosti tribalizma i izolacionizma, što je bila direktna aluzija na Trampa.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.