U trendu

Pet žena optužilo komičara za seksualno uznemiravanje

Pet žena iznelo je optužbe o seksualnom uznemiravanju protiv američkog komičara Luisa C. K. (50) u tekstu objavljenom u četvrtak u Njujork Tajmsu, prenosi agencija Rojters.

Žene koje su iznele svoja svedočanstva izjavile su da se Luis C. K. samozadovoljavao pred njima.

Komičarke Dana Min Gudman i Džulija Volov izjavile su da ih je njihov kolega 2002. godine pozvao u svoju hotelsku sobu tokom festivala komedije u Aspenu i potom masturbirao pred njima. Još tri žene navele su slična iskustva.

Rojters je pokušao da dođe do reakcije komičara, ali je njegova osoba za odnose s javnošću Luis Kej odgovorio da će se C. K. oglasiti pisanom izjavom u „narednim danima“.

U tekstu C. K. je odbacio sve optužbe i nazvao ih ‘glasinama’, kad su ga upitali za komentar tokom promocije njegovog filma „I Love You Daddy“ (Volim te tatice) u Torontu u septembru ove godine.

U četvrtak je u Njujorku naprasno otkazana promocija pomenutog filma, neposredno pre nego što je objavljena priča.

Luis C. K. je dobitnik Emija i jedan od najpopularnijih stand-up komičara, a u svojim je nastupima često koristio doskočice sa seksualnim aluzijama u kojima se spominje i masturbacija.

Ovaj komičar poslednji je u nizu poznatih osoba iz sveta zabave koji je optužen za seksualno uznemiravanje, a koje su počele s optužbama protiv filmskog producenta Harvija Vajnštajna i glumaca Kevina Spejsija i Stivena Sigala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.