U trendu

Teroristi opet napadaju rusku bazu: sledi odmazda

Militanti ne prestaju sa puštanjem dronova u blizini ruske baze Hmejmim u Siriji. Sinoć je primećena bespilotna letelica koja je doletela sa teritorije koju kontrolišu teroristi na severu Latakije, saopštio je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji general-major Aleksej Cigankov.

„Sa teritorije koju su zauzeli teroristi ne prestaje puštanje bespilotnih letelica prema avio-bazi Hmejmim. Sinoć su sredstva za kontrolu vazdušnog prostora ruske baze Hmejmim otkrila dron koji je pušten sa teritorije koja se nalazi pod kontrolom nezakonitih oružanih formacija na severu provincije Latakija“, rekao je Cigankov.

Prema njegovim rečima, vazdušni cilj je uništen protivvazdušnim sistemima na rastojanju od avio-baze. Nije bilo povređenih niti materijalne štete.

Kako javlja agencija SANA, ruska i sirijska vojska pripremaju operaciju širokih razmera na severu provincije Latakija kao odgovor na napade na rusku bazu Hmejmim.

Cilj udara je da se baza obezbedi od napada militanata i da se od džihadističkih grupa očisti područje na severu Latakije i na granici sa Turskom.

Kako piše agencija, grupe džihadista napadaju ruske vojnike uz pomoć dronova u provincijama Homs i Idlib.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar