najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Huawei predviđa dolazak “supermobilnih telefona” u bliskoj budućnosti

Ako vam se čini da inflacija novih verzija pametnih mobilnih telefona najvećih proizvođača jako liči na prethodne modele, možda ćemo pričekati još poneku godinu do nove velike generacije pametnih telefona.

Kineski tehnološki div Huawei previđa da ćemo 2020. godine dobiti supermobilni telefon, naslednika smartphonea. Supermobilni bi trebalo da bude kulminacija digitalne inteligencije.

– Taj supermobilni će transformisati čovekovu percepciju, pojačavaće naše iskustvo i imati takvu inteligenciju koja će ljudima omogućavati veće iskorake. Povezivaće se sa svetom, ali biće i međupovezan s napretkom u boljoj upotrebi velikih baza podataka, računanju u oblaku i povezanosti svih stvari s internetom – vizionarski poručuje Šao Jang, Huaweijev predsednik strateškog marketinga na Huawei Inovacijskom danu u Singapuru.

On tvrdi da tehnološki razvoj oponaša razvoj prirode, koja se menja ciklično. Jang ističe da je otkrio da se ciklusi mogu primetiti i u razvoju smartfona, od Motorolinih iskoraka sa višenamenskim preklopnim telefonom iz 1995. do Appleovog prvog iPhonea 2007. godine. Sada Yang predviđa da će 12 godina nakon prvog iPhonea svet dobiti supermobilni.

Huawei je veliki proizvođač mobilnih telefona i ulaže u razvoj mobilne tehnologije u više smerova, uključujući i razvoj interaktivnosti, virtualne stvarnosti, svestranijih senzora, big data analize i šire. Tehnologija je već dosta zakoračila i u automobile, kuće i druge tradicionalne sfere u kojima se krećemo, prenose mediji.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike