U trendu

Koncert „Dead can dance“ uskoro rasprodat

BEOGRAD – Grupa „Dead can dance“ prvi put će nastupiti u Srbiji 28. juna u Sava Centru, a u prodaji je ostalo manje od 100 ulaznica, saopštio je danas organizator „Ćarm Music Serbia“.

Od gotovo 30 najavljenih koncerata u okviru turneje „A celebration – Life & Works 1980-2019“ više od 20 je već odavno rasprodato, a s obzirom da je beogradski koncert njihov jedini nastup u regionu, izazvao je veliko interesovanje.

„Od samog početka nam je bilo jasno da će Dead Can Dance nastupiti pred punim Sava Centrom, a sada je to već izvesno“, kažu organizatori.

Brendan Peri i Lisa Džerard svoju magiju zajedno stvaraju skoro četiri decenije.

Od samog početka naziralo se da će ovaj dvojac podići lestvice u muzičkom svetu do jednog potpuno drugačijeg nivoa.

Nikada nisu bili „samo“ bend i nikada svoju muziku nisu ograničavali žanrovima ni pravilima – eksperimentisali su, otkrivali nove zvukove, istraživali različite kulture i epohe, pričali neispričane priče ljudskog duha, stvarali nešto novo i drugačije, šetali se po muzičkim žanrovima i sklapali ih u jednu predivnu i smislenu novu celinu.

Za 37 godina postojanja izdali su osam studijskih i tri lajv albuma, imali nekoliko uspešnih svetskih turneja, komponovali su muziku za brojne filmove.

Šest godina nakon poslednjeg studijskog izdanja, 2018. su objavili novi album „Dionysus“ koji u prvi plan stavlja obrede i rituale Dionisovog kulta.

Preostale ulaznice za koncert u prodaji su na svim prodajnim mestima TicketVision, online na www.tickets.rs, kao i na blagajni Sava Centra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.