U trendu

Ogorčeni Habib objavio potresno saopštenje, zbog „velike nepravde“ spreman da prekine karijeru

Habib Nurmagomedov vrlo je ljut na UFC zbog najave kako će dvojici njegovih timskih kolega, Zubairi Tukugovu i Islamu Makačevu uručiti otkaze. Pita se zašto tako nešto nije preduzeto u slučaju Konora Mekgregora i upozorio da na to neće ostati ravnodušan, piše Fight Site.

UFC-ov prvak lake kategorije objavio je dugački status na Instagramu, najpre na ruskom, a posle toga i na engleskom jeziku, uz fotografiju ljutog izraza na svom licu, čime pokušava da objasni da mu se uopšte ne dopada najava njegovog poslodavca. Naime, njegovi timski kolege, Zubairi Tukugov i Islam Makačev učestvovali su u neredima posle subotnje borbe i zbog toga im je rečeno da je njihova UFC karijera gotova. Ipak, Habib neće dozvoliti da se to dogodi bez njegove reakcije, odnosno čini se da je spreman da krene u borbu s UFC-om za karijere svojih timskih kolega. Odnosno braće, kako ih on sam naziva.

Status prenosimo u celosti.

“Želio bih se obratiti UFC-u.

Zašto niste dali otkaz nikome iz njihovog tima kada je napadnut autobus i kada je nekoliko ljudi bilo povređeno? Mogli su tamo nekoga da ubiju, zašto niko ne govori ništa o vređanju moje domovine, moje religije, nacije i porodice?

Zašto oni nameravaju da kazne moj tim, kada su se oba tima borila. Ako kažete da sam ja započeo, s tim se neću složiti. Ja sam samo završio ono što je on započeo.

U svakom slučaju, ako je nekoga potrebno kazniti, kaznite mene, Zubaira Tukugov nema ništa s tim. Ako mislite da ću ćutati, onda se žestoko varate. Otkazali ste Zubairinu borbu i želite ga otpustiti zato što je udario Konora. Ali ne zaboravite da je Konor bio taj koji je prvi udario mog drugog brata. Pogledajte snimak, sve se vidi.

Ukoliko odlučite da ga otpustite, znajte da time gubite i mene. Mi u Rusiji nikada ne okrećemo leđa svojoj braći i s njim ću ići do kraja. Ukoliko odlučite da ga otpustite, ne zaboravite da i meni pošaljete raskid mog ugovora, jer ako to ne uradite, raskinuću gu sam.

I još jedna stvar, slobodno zadržite moj novac koji je još uvek kod vas. Podosta ste zaposleni oko toga, nemojte se samo pogušiti. Mi smo morali da obranimo svoju čast i to je najvažnija stvar. I mi ćemo uvek ići do kraja. #Braća”

View this post on Instagram

I would like to address @ufc Why didn't you fire anyone when their team attacked the bus and injured a couple of people? They could have killed someone there, why no one says anything about insulting my homeland, religion, nation, family? Why do you have to punish my team, when both teams fought. If you say that I started it, then I do not agree, I finished what he had started. In any case, punish me, @zubairatukhugov has nothing to do with that. If you think that I’ll keep silent then you are mistaken. You canceled Zubaira’s fight and you want to dismiss him just because he hit Conor. But don’t forget that it was Conor who had hit my another Brother FIRST, just check the video. if you decide to fire him, you should know that you’ll lose me too. We never give up on our brothers in Russia and I will go to the end for my Brother. If you still decide to fire him, don’t forget to send me my broken contract, otherwise I'll break it myself. And one more thing, you can keep my money that you are withholding. You are pretty busy with that, I hope it won’t get stuck in your throat. We have defended our honor and this is the most important thing. We intend to go to the end. #Brothers

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Dakle, Habib je spreman da prekine svoju karijeru zbog kolega i verujemo da je vrlo ozbiljan oko te svoje izjave. Do sada nikada nije stavljao novac kao motiv svog bavljenja sportom, dok je više puta svoje prijatelje i porodicu navodio kao nešto najvažnije u životu.

Koliko se saznaje iz MMA medija, borba koju su Zubaira Tukugov i Artem Lobov trebalo da održe 28. oktobra, na sledećem UFC eventu, već je otkazana. Ipak, na službenoj stranici UFC-a je još uvek tamo i trebalo bi da bude polunaslovna borba Fight Nighta u Monktonu. Ko zna, možda i UFC ozbiljno shvati svoju zvezdu i ipak odluči da stane sa zabranama. Posebno posle argumenata koje je dao.

2 komentara
  1. Anonimni

    Musliman se iznervira, jer mu „vredjaju“ veru, pa je skocio u publiku da bije prestupnika.. U cemu je razlika izmedju njega i teroriste?

    1. Boban

      Prvo se upoznaj sa situacijom pa onda komentariši. Ovaj momak ima časti više nego što ti možeš i da zamisliš. A Mekgregor je obično naduvano govedo. Pogledao sam nekoliko puta i ono što je prethodilo borbi, samu borbu kao i ono što je usledilo. To što je musliman nema sa ovim slučajem ni sa reakcijom ništa već sa čašću i dostojanstvom. A da ne bi pomislio nešto i pravio insinuacije na račun vere, ja sam hrišćanin, pravoslavac.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike