U trendu

Radonjić: Nije bilo realno da ćemo ovako pobediti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je prezadovoljan igrom i pobedom protiv Galatasaraja (77:58) u Evroligi i dodao da nije očekivao tako ubedljiv nastup svojih izabranika.

„Odigrali smo dobar meč, pogađali šuteve, bili dobri u defanzivi i izgradili rezultat pod kontrolom. Naravno da pobeda nad Galatasarajem nosi veću težinu i zato nam je posebno drago. Raduje način na koji smo došli do 13. trijumfa u Evroligi“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije posle meča.

Crvena zvezda je 13. trijumfom u Evroligi ove sezone protiv Galatasaraja prekinula niz od dva uzastopna poraza, a takav učinak raduje Radonjića.

„Nije bilo realno da ćemo ovoliko biti dobri i kontrolisati utakmicu. Još sam zadovoljniji tim i drago mi je što smo našli rešenje za tešku situaciju u kojoj smo (povrede, gust raspored prim. aut). Nadam se da nećemo opet da se suočavamo sa takvim problemima. Motivisani smo, radimo i ćutimo“.

Crnogorski trener naglašava da je njegova ekipa na pravi način prebrodila težak period u poslednjih mesec dana.

„Malo smo se konsolidovali, izdržavamo i ponašamo se dobro. Nalazimo izlaz iz svakih situacija, na terenu i van njega“, poručio je Radonjić, koji nije hteo javno da pohvali partiju Branka Lazića i njegovih 17 poena, među kojima je bilo perfektih 5/5 za tri.

„Nisam škrt prema igračima, imam mesto gde ih hvalim i kritikujem“, naveo je Radonjić.

Njegov kolega sa klupe Galatasaraja Ergin Ataman poneo se neprofesionalno, pošto je samovoljno napustio konferenciju za medije posle pitanja turskih novinara.

„Nije lako igrati protiv Zvezde u ovakvoj atmosferi bez nekog cilja jer nemamo šanse za plej-of. Crvena zvezda je odlično otvorila meč trojkama Lazića, potom je Simonović dao lake poene protiv Deja“, kratak je bio Ataman, pre nego što je odbio da odgovori na dalja pitanja prisutnih.

Crvena zvezda narednog četvrtka dočekuje Brose Bamberg u 24. kolu Evrolige.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar