U trendu

Po izgradnji ski-centra Igriste posao za vise od 2.000 ljudi

VLASENICA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković, načelinik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, predsednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek i direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić obišli su danas radove na lokalitetu ski centra Igrišta.

Radovi na izgradnji ovog ski centra na planini javor u opštini Vlasenica počeli su pre nešto više od mesec dana a u toku današnjeg sastanka definisana je i trasa njegove gasifikacije, saopšteno je iz olimijskog centra Jahorina.
Direktor Centra Dejan Ljevnaić je rekao da se krećemo od nule i da postoji velika šansa da se izgradi najbolji i najmoderniji ski centar u širem regionu.

„Ski staze gradimo po FIS standardima sa ciljem mogućnosti održavanja takimičenja u skijanju na najvećem svjetskom rangu, velika prednost je i strateški dobar položaj i blizina aerodroma u Tuzli. Izgradnjom ski centra Igrišta ćemo napraviti novu dimenziju u razvoju skijaškog sporta i omogućiti lokalnom stanovništvu bolje uslove za život“, naveo je Ljevnaić.

Istakao je da će kraj u kojem niče ski centar Igrišta imati brojne benefite od njegovog pokretanja, što se videlo i na primjeru Jahorine prethodnih godina.

Rekao je i da će Vlasenica i Han Pijesak dobiti nove investitore, nova radna mesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane.

„Samo mi kao Olimpijski centar Jahorina ćemo u poslovnoj jedinici Igrišta zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od našeg rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mesta. Vlada Republike Srpske prepoznala je značaj, usvojila projekat, te obezbedila garanciju za izgradnju ovog ski centra. Veliku zahvalnost dugujem i srpskom članu predsjedništva Miloradu Dodiku, koji od samog početka podržava sve naše ideje“, poručio je Ljevnaić.
U planu izgradnje na ski centru Igrišta su dve ski staze, žičara, sistem za osnežavanje koji će garantovati najmanje 120 snežnih dana, jezero za veštačko osnežavanje kapaciteta 30.000 kubnih metara, pokretne trake, tjubing staze i zabavni sadržaj u vidu mini zip line-a, kao i izgradnja parkinga i svih pratećih sadržaja neophodnih za fukcionisanje jednog ski centra.

Ovo će biti ski centar idealan za dnevne i vikend turiste a svojim dobrim strateškim položajem će biti odlično mjesto za odmor i rekreaciju, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar