U trendu

Apelacioni sud: Dikić i grupa okrivljenih za terorizam ostaju u pritvoru

Apelacioni sud Crne Gore produžio je pritvor petorici srpskih i jednom crnogorskom državljaninu okrivljenim da su deo neuspele ruske zavere, čiji je cilj bio nasilna smena vlasti i sprečavanje države da se priključi NATO savezu, objavili su danas mediji.

U pritvoru ostaju penzionisani general Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, Branka Milić, Milan Dušić, Srboljub Djordjević i Dragan Maksić, koji uhapšeni dan uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra 2016.

Svi oni su prošle sedmice na pripremnom ročištu negrali da su deo zaverenika okrivljenih za pokušaj terorizma u Crnoj Gori i stvaranje kriminalne organizacije koja je planirala nasilje u Podgorici.

U pritvoru ostaje i vozač lidera opozicionog Demokratskog fronta (DF) Mihailo Čadjenović, uhapšen u februaru ove godine.

Branioci okrivljenih su se žalili Apelacionom sudu i tražili da se okrivljeni puste iz višemesečnog pritvora, jer „ne postoji osnov“ za njihovo pritvaranje.

Viši sud u Podgorici trebalo bi da se do sredine naredne nedelje izjasni prihvata li optužnicu Specijalnog tužilaštva Crne Gore protiv grupe od 14 okrivljenih.

Branioci okrivljenih tražili su do suda da se ona odbaci, jer smatraju da je optužnica „paušalna, neutemeljena i bez dokaza“ ili da se u slučaju da je sud prihvati, optužnica dopuni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.