U trendu

DS protiv prodaje strateških resursa Srbije

Opoziciona Demokratska stranka danas je saopštila da je protiv prodaje strateških resursa Srbije jer se time gubi sposobnost samostalnog vodjenja ekonomske politike.

„Možda ova vlast misli da izmedju vršenja vlasti i uzurpiranja vlasništa nad državnom svojinom postoji znak jednakosti. Koliko god je teško, despotskog načina vladanja moraće da se odreknu. Umesto pravljenja aranžmana usmerenih prema prodaji državnih strateških resursa, potrebno je ovo društva urediti, korporatizovati i dalje razvijati na tržišnim osnovama“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je neprihvatljivo da gradjane Srbije o strateškim pitanjima za njih i njihovu sudbinu obaveštavaju predstavnici medjunarodnih finansijskih institucija umesto Vlade Srbije.

DS traži od premijerke Srbije Ane Brnabić odgovor na pitanje kakvi su planovi, ukoliko postoje, u vezi sa strateškim resursima Srbije, poput Elektroprivrede Srbije, PKB, Komercijalne banke, „umesto što u SAD priča o uspesima Vlade koju je vodio Aleksandar Vučić i sakriva se iza izjava predstavnika MMF“.

„Gradjani Srbije moraju da znaju da li je i kome strateški resurs EPS nudjen od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom medjunarodnih sastanaka koje je imao, i zašto je nudjen, kao i to zbog čega se sprema prodaja PKB i da konsultanti već godinama pripremaju Komercijalnu banku Beograd za prodaju“, navela je DS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.