U trendu

Nova strastranka: Sramotan napad na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava

Forum mladih Nove stranke se povodom sinoćnog skupa grupe ekstremnih desničara koji su ispred Domu omladine Beograda zastrašivali posetoce i organizatore jedne od večeri festivala „Mirëdita, dobar dan“, u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava, oglasio saopštenjem u kome je upozorio da se dogadjaj odigrao „naočigled policajaca koji su bili prisutni, ali nisu reagovali“.

„Forum mladih Nove najoštrije osudio napade na aktiviste Inicijative i poziva nadležne da reaguju. Da podsetimo, ovo nije prvi napad na aktiviste ove organizacije. U januaru ove godine grupa ekstremista je ostavila preteće poruke ispred kancelarije Inicijative i ni tada nadležni nisu reagovali“, kaže se u saopštenju Foruma mladih Nove stranke.

„Šta treba da se dogodi da bi MUP reagovao? Da li treba da čekamo da neko bude povređen ili strada? Da li je ovo još jedan od dokaza da vlast Aleksandra Vučića ne može ili ne želi da se suprotstavi ekstremizmu i nasilju? Da li ovom režimu ne odgovaraju organizacije koje se zalažu za normalizaciju odnosa na Balkanu? Da li Aleksandar Vučić i njegovi saradnici i dalje ne mogu da raskrste sa svojom radikalskom prirodom pa ne reaguju na ovakve slučajeve nasilja? Da li su ovi mladići sa fantomkama isti oni koji su rušili u Savamali? Da li su to oni ljudi koji su u prolazu na Terazijama napadali novinare, građane, članove i poslanike Nove? Da li je ovo grad u kome vladaju fantomke? Da li su fantomke postale zaštitni znak vlasti sad već „krunisanog“ vladara Aleksandra Vučića?“, pita se Forum mladih Nove i  „još jednom apeluje na pripadnike MUP da reaguju na ovakve slučajeve nasilja i pokažu da rade u službi svih građana Srbije, a ne samo pojedinaca iz vlasti koji svakodnevno promovišu agresiju u javnom govoru.“

U svom saopštenju Forum mladih Nove čestitao je organizatorima treći po redu održani festival i pružimo im podršku u borbi za promovisanje dijaloga među narodima u regionu. Mi mladi ne želimo da doveka nosimo breme pogrešnih politika i pogrešnih odluka prethodnih generacija.

„Želimo mir u regionu i saradnju zasnovanu na međusobnom uvažavanju i pozivamo sve koji ove vrednosti prepoznaju kao svoje da nam se u toj borbi pridruže“, poručuje Forum mladih Nove stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.