U trendu

Protest u Nišu: Savamala je problem svih gradjana Srbije

Protest Protiv diktature organizovan je i večeras u Nišu, a učesnici su poručili da je ono što se pre godinu dana dogodilo u Savamali problem svih gradjana Srbije, a ne samo Beogradjana, jer to isto svakoga časa može da se dogodi bilo gde u zemlji.

„Juče Savamala, danas Jagodinmala, sutra svaka ulica, preksutra vaša kuća. Imamo zajednički problem – nepostojanje pravne državne i institucija koje bi nas zaštitile od razbojnika i bahatosti“, istakao je jedan od studenata na platou ispred Gradske kuće.

On je kazao da svi mi imamo isti problem, a to je „autokratska vlast koja se razbaškarila na svim nivoima“.

Studentkinja koja se obratila okupljenima poručila je da su protesti skrenuli pažnju na probleme u našoj zemlji i probudili nadu da mogu biti rešeni.

„Svi zajedno započeli smo jedan veliki posao i nećemo stati dok ga ne završimo. Nećemo više dozvoliti političkoj eliti da odlučuje umesto nas“, kazala je ona.

Učesnici protesta Protiv diktature, njih stotinak, prošetali su centrom grada noseći veliki transparent „Ovo je zemlja za nas“, ali i sa natpisima „Fantomi iz skupštine“, „U malog su kratke noge“, „Savamala – velika bruka“.

Demonstranti su takodje nosili veliki pano sa fotomontažom Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vućića na kome je pisalo „Padni mi na grudi Nebojša“.

Organizatori protesta najavili su da od sutra do kraja prvomajskih praznika neće putem Fejsbuk stranice pozivati gradjane na protestno okupljanje, ali da gradjani imaju pravo da izadju na ulicu i iskažu svoje stavove pošto je to „protest svih nas“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.