U trendu

Sindikat: Ministar treba da rešava probleme policije a ne da kritikuje policajce

Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da je iznenadjen kritikom koju je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izneo na račun njihovog zajedničkog protesta sa Vojnim sindikatom u subotu i naveo da ministar treba da se bavi problemima policajaca a ne da ih napada preko televizije.

„Stefanoviću ne smetaju korupcija u državi i haos u MUP Srbije, ali mu smeta što je (predsednik sindikata Veljko) Mijailović na protestu nosio jaknu ‘vijetnamku’. To upravo pokazuje odnos vlasti prema sindikatima, ali i gradjanima Srbije. Dok Mijailović posle 30 godina rada u policiji i ratovanja za Srbiju, danas nosi ‘vijetnamku’, dotle ministar Stefanović, koji nikada u životu nije radio već se 20 godina samo bavi politikom, pojavljuje isključivo u firmiranim odelima i živi u svojoj vili na Bežanijskoj kosi. Postavljamo zato pitanje, ko je tu dobitnik tranzicije, Mijailović i policajci ili ministar Stefanović?“, navodi se u saopštenju tog sindikata.

Taj sindikat je rekao da se Stefanoviću bliski policijski sindikati nisu pobunili kada je bio planiran otkaz za 1.500 pripadnika policije, ali da se bave sindikalnim protestima jer pokazuju kakav haos vlada u tom ministarstvu.

„Policijski sindikat Srbije je uredno prijavio protest u subotu, koji je prošao po najvišim svetskim standardima, što su potvrdili i naši gosti iz Evrope i Rusije. Ministar Stefanović umesto da zove predstavnike sindikata da se rešavaju problemi zaposlenih, gostuje po televizijama i kritikuje policajce, pogotovo predsednika sindikata Veljka Mijailovića“, dodaje se.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da na protestu policajaca i vojnika nisu upućeni konkretni zahtevi niti su dati predlozi kako da se poboljša njihov položaj, već su samo iznete „političke floskule“.

„Ja sam očekivao da će reći bar jednu reč o položaju i pravima i šta konkretno oni predlažu za policajce i vojnike, a ne samo političke floskule“, rekao je Stefanović za televiziju Pink.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.