U trendu

Vučić: Srbija podržava politiku jedne Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo podrške predsedniku Kine Si Djinpingu u kojem je naveo da Beograd daje apsolutnu podršku takozvanoj politici jedne Kine i njenom teritorijalnom integritetu. 

„Srbija pruža snažnu podršku Kini i Vama u očuvanju teritorijalnog integriteta, suvereniteta i nezavisnosti, dajući apsolutnu podršku politici jedne Kine. Za Srbiju, Tajvan i Hongkong bili su i biće sastavni deo Kine“, navodi se u saopštenju. 

Vučić je dodao da Srbija najoštrije osudjuje svaki pokušaj ugrožavanja rezultata vizionarske politike kineskog predsednika, koja počiva na čvrstim principima mira, stabilnosti, poštovanja i očuvanja načela medjunarodnog prava. 

„Takva politika Kine i Vaš lični doprinos toj politici, oslonjen na viševekovnu praksu, garant je mirnog razvoja čitavog čovečanstva i poštovanja prava svake nacije na očuvanje sopstvene suverenosti“, naveo je Vučić.

Srpski predsednik je ponovio da će produbljivanje saradnje dve zemlje, na svim nivoima, biti jedan od najvažnijih prioriteta i Srbije i njega kao predsednika. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.