U trendu

Crnadak: Nadam se da će Vučić uskoro doći u Sarajevo

Ministar spoljnih poslova BiH Ivan Crnadak izjavio je da se nada da će Aleksandar Vučić, u svojstvu novog predsednika Srbije, uskoro posetiti Sarajevo.

U intervjuu agenciji Beta Crnadak je rekao da je Vučić pokazao da želi dobre odnose u regionu i popravljanje odnosa s Bošnjacima.

„Ja ne samo da to očekujem, već se iskreno nadamo da će predsednik Vučić vrlo brzo da poseti BiH, jer je on osoba koja je i kao premijer pokazala da iskreno želi dobre odnose u regionu, iskreno želi popravljanje odnosa sa, pre svega, Bošnjacima, a isto tako i jačanje odnosa s BiH“, rekao je Crnadak.

Poseta Sarajevu prethodnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića je više puta bila najavljivana, ali nikada nije realizovana.

Crnadak je rekao da je Vučić uvek imao korektan i izbalansiran pristup i izrazio uverenje da će „i s novom vladom i s gospodinom Vučićem na mestu predsednika, to biti dobar osnov za unapredjenje odnosa i s Republikom Srpskom i s BiH“.

Šef diplomatije BiH je rekao da će u utorak biti otvorena nova zgrada ambasade BiH u Beogradu koja će biti u vlasništvu BiH.

„Kolega Ivica Dačić i ja ćemo zajedno da budemo tu, da zajedno pošaljemo jednu snažnu poruku o jakim i prijateljskim vezama Srbije i BiH. Ja sam uveren da će to simbilički biti jedna poruka da BiH zapravo kupovinom prostora u Beogradu za potrebe svoje ambasade šalje jasnu poruku da smo tu, da ostanemo za sva vreme i gradimo dobre odnose zajedno“, rekao je Crnadak za agenciju Beta.Crnadak: Nadam se da će Vučić uskoro doći u Sarajevo

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.