U trendu

Nema gužve na graničnim prelazima

Na putničkim terminalima graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta, ali se vozačima savetuje da u slučaju pojave većih gužvi koriste i alternativne prelaze, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

AMSS je naveo da zbog praznika vozače očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima.

„U slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim (prelazima), vozačima savetujemo korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza. Radno vreme graničnih prelaza sa Madjarskom, kao što su ‘Bački Vinogradi’, ‘Djala’, ‘Bajmok’ i ‘Horgoš 2″, je od 7-19 h, dok su ‘Horgoš’, ‘Bački Breg’ i ‘Kelebija’ otvoreni 24 sata“, navodi se u saopštenju.

Vozačima se preporučuje da, u danima intenzivnog saobraćaja kada dodje do višesatnih zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom „Šid“ i „Batrovci“, koriste alternativne prelaze „Bačka Palanka“, „Sot“, „Ljuba“, „Neštin“ ili „Bogojevo“.

„U narednim danima za vreme novogodišnjih i božićnih praznika očekujemo pojačan saobraćaj i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Bugarskom, Rumunijom i Makedonijom. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenjivo“, dodaje se u saopštenju AMSS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.