U trendu

Amazon spreman da podrži tužbu protiv Trampovog dekreta

Osnivač i generalni direktor Amazona Džef Bezos rekao je da je ta kompanija spremna da podrži tužbu javnog tužioca američke savezne države Vašington protiv predsednika SAD Donalda Trampa i njegove administracije zbog dekreta o imigraciji i izbeglicama.

List Vašington post, čiji je Bezos vlasnik, piše da je Bezos u jučerašnjem internom imejlu zaposlenima u Amazonu ukazao da su advokati kompanije pripremili „deklaraciju podrške“ za tu tužbu. Vašington post dodaje da se u pismu takodje navodi da advokati rade i na „drugim pravnim opcijama.

Druge tehnološke kompanije koje kao Amazon imaju sedište u zapadnoj američkoj državi Vašington  –  Majkrosoft (Microsoft) i Ekspidija (Expedia) takodje podržavaju tužbu.

U tužbi koju je javni tužilac podneo juče, navodi se da su restrikcije za imigraciju iz sedam većinski muslimanskih zemalja štetne za ekonomiju države Vašington i da nanose štetu kompanijama u toj državi.

Trampova uredba kojom se na 90 dana zabranjuje ulazak u SAD državljanima Iraka, Irana, Jemena, Sirije, Sudana, Libije i Somalije izazvala je masovne proteste i osude u SAD i ostatku sveta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.