U trendu

London: Sve ruske trupe da se povuku s ukrajinske granice

LONDON – Nakon izveštaja da se neke ruske jedinice vraćaju u svoje baze, britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras izjavila je danas da je potrebno da se ruske trupe u potpunosti povuku sa granice sa Ukrajinom.

Pozivajući se na saopštenje ministarstva odbrane Ruske Federacije ruska novinska agencija Interfaks izvestila je da se neke trupe raspoređene u vojnim oblastima u blizini Ukrajine vraćaju u svoje baze nakon završetka vežbi, što bi moglo da dovede do deeskalacije izmedu Moskve i Zapada, prenosi Rojters.

„Kako se mere borbene obuke bliže kraju, trupe, kao što je uvek slučaj, sprovešće kombinovane marševe do svojih stalnih vojnih garnizona“, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, a prenela ruska agencija TAS S.

Konašenkov je potvrdio da ruska vojska nastavlja vežbe na nekim pravcima i da u njima učestvuju praktično svi rodovi vojske iz svih vojnih okruga, uključujući i mornaričke flote i vazdušno-desantne jedinice.

Upitana o izveštaju Interfaksa, Trus je rekla za LBC Radio da ga još nije videla, ali je dodala:

„Rusi su tvrdili da nemaju planove za invaziju, ali moraćemo da vidimo potpuno povlačenje trupa da bismo se uverili da je to istina“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.