U trendu

Uzbuna u Severnoj Koreji: Kim Džong-Un iznenađen: Zašto svi oko mene plaču?

Severnokorejski diktator Kim Džong-Un navodno se toliko napio da je u besu maskimalno izvređao i na smrt preplašio svoje generale i oficire, piše Koreja Tajms.

Vest je prvi objavio japanski dnevni list Tokijo Šimbun koji se poziva ne nerimovani izvor zbog čega je ovu priču, kao i mnoge druge iz Severne Koreje, teško proveriti. Prema tom izvoru, Kim Džong Un se ovog septembra teško napio u društvu vojnih glavešina i u alkoholnom besu počeo je žestoko da ih vređa nazivajući ih „izdajicama nacije“ jer nisu u stanju da razviju vojni satelit.

– To što niste u stanju da napravite jedan vojni satelit jednako je činu izdaje – drao se navodno Kim tokom svog ispada, piše Koreja tajms.

Nakon toga je prisilio sve okupljene vojne zvaničnike da celu noć pišu pisma izvinjenja, a nedugo zatim je zaspao pijan. Kada se probudio sledeće jutro, bio je potpuno nesvestan toga što je uradio:

– Zašto ste se svi okupili ovde? Vi ste svi ljudi u godinama i trebalo bi da pazite na sebe – rekao je Kim oficirima koji su zaplakali od sreće, dirnuti ljubaznošću (a zapravo gubitkom memorije) svog šefa koji ih je nekoliko sati ranije preplašio na smrt, prenosi Jutarnji list.

– Vojni zvaničnici verovatno su plakali od olakšanja što neće biti smaknuti. Svi pokazuju lojalnost iz straha od smrtne kazne i ne usuđuju se da govore protiv Kima – rekao je anonimni izvor za Tokijo Šimbun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.