U trendu

Vakuum vežba za ravan stomak: Tehnika od 5 minuta kojom ćete struk dovesti do savršenstva

Postoji jedna odlična tehnika za stanjivanje struka i zatezanje i ravnanje stomaka, a koja se takođe aktivno koristi i u jogi. Ona omogućava da se u vrlo kratko vreme (3-4 nedelje) ne samo ojačaju trbušni mišići s unutrašnje strane, nego i da struk učini vidljivo tanjim, a trbuh zategnutijim i ravnijim

Podrazumijeva se, što češće praktikujete ovu vakuum vežbu, time ćete postići brži i očigledniji efekt, prenosi uspesnazena.com.

U početku će vam trebati vremena da zategnete trbušne mišiće. Ali, kada se ustalite u vežbanju, biće potrebno mnogo manje napora da se kontrolišu.

Vakuumska vežba za savršen struk

1. Početni položaj: lezite na leđa, ruke uz telo, kolena savijena na podu, mišići opušteni.

Polako izdahnite, oslobađajući pluća od vazduha, bez naprezanja mišića tela.

2. Ispuštajući vazduh iz pluća, počnite da naprežete mišiće stomaka, pokušavajući da ih uvučete što je više moguće, kao da pupkom želite da dodirnete kičmu iznutra. Prestanite da dišete dok to radite.

Držite donji deo stomaka 10-15 sekundi, a zatim malo udahnite, nastavljajući da uvlačite stomak.

3. Udahnite malo, odvojite vreme da opustite stomak – napnite mišiće stomaka i zadržite dah još 10-15 sekundi, a zatim ponovo uvucite stomak, održavajući napetost mišića.

Ako vam je teško da zadržite dah, kratko udahnite.

4. Izdahnite, opustite stomak, nekoliko puta slobodno udahnite, a zatim ponovo ispustite vazduh iz pluća i uvucite stomak koliko god možete.

Napregnite trbušne mišiće, a zatim gurnite stomak nagore, bez udisanja.

Minimalni broj ponavljanja je 5 puta.

Zahvaljujući ovoj vežbi, za samo 3 nedelje možete značajno da ojačate unutrašnje trbušne mišiće, što će dovesti do smanjenja obima struka, kao i stomaka odličnog izgleda, koji će postati zategnutiji i ravniji!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.