U trendu

„Lorencačo“ JDP na sceni ZKM izazvao ovacije publike

ZAGRAB – Jugoslovensko dramsko pozorište sa predstavom „Lorencačo“ Alfreda de Misea u režiji Borisa Liješevića gostovalo je sinoć u Zagrebačkom kazalištu mladih, saopštili su iz JDP-a.

Puna sala pozorišta u Zagrebu ispratila je glumce sa scene višeminutnim ovacijama.

Direktorka JDP-a Tamara Vučković Manojlović kazala je da je vladalo veliko interesvanje za predstavu „Lorencačo“ u Zagrebu.

„Karte su bile rasprodate još pre nekoliko dana, a publika je dugim aplauzom pozdravila ansambl JDP-a. Kad god gostujemo u Zagrebu kažu nam da smo mogli da igramo još najmanje dve predstave pred punom salom“ primetila je Vučković Manojlović.

Ona je naglasila da JDP od osnivanja veliki značaj pridaje međunarodnoj saradnji, predstavljanju naše kulture i pozorišne umetnosti u svetu.

„Ovu razmenu gostovanja podržava naš osnivač grad Beograd a drago mi je i da grad Zagreb takođe pomaže ovaj oblik međunarodne saradnje. U Hrvatskoj redovno gostujemo od 1997. godine. Pre tri godine, nakon 30 godina, obnovljena je saradnja sa Hrvatskim narodnim kazalištem, sarađujemo sa teatrom Gavella, ZKM-om, a naše predstave više puta su učestvovale na Danima satire Fadila Hadžića u kazalištu Kerempuh“, izjavila je direktorka JDP.

Direktorka ZKM-a Snježana Abramović Milković izrazila je zadovoljstvo što je pozorište koje vodi ugostio odličnu Liješevićevu predstavu „Lorenzačio“.

„Beogradska publika će sledećeg proleća imati priliku viđeti ZKM-ovu predstavu ‘Pansion Eden’ u režiji Arpada Sćillinga“, kazala je Milković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.