U trendu

Na Zlatiboru 56. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika

ZLATIBOR – Na Zlatiboru je danas počelo 56. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije i 2. Savetovanje agronoma Srbije i Republike Srpske, gde će u naredna četiri dana stručnjaci iz oblasti poljoprivrede govoriti o novim saznanjima iz domena poljoprivredne nauke.

Kako je saopšteno iz Instituta za ratarstvo i poljoprivredu, u naredna četiri dana biće predstavljeno da poljoprivredna nauka nije stala, već da je i napredovala.

Navodi se da će stručni predavači i veliki broj panelista preneti najnovija saznanja iz domena poljoprivredne nauke prilagođena agronomima i farmerima.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju već 83 godine, oplemenjivanjem, razvojem, proizvodnjom i plasmanom visokokvalitetnog semena i tehnologijom proizvodnje svih ratarskih biljnih vrsta, obezbeđuje prehrambenu sigurnost države Srbije, saopšteno je iz te institucije.

Na današnjem svečanom otvaranju 56. Savetovanja agronoma i poljoprivrednika Srbije i 2. Savetovanja agronoma Srbije i Republike Srpske obratili su se predsednica Upravnog odbora Instituta Dragana Latković, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladen Petreš, ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Viktor Nedović.

Zatim, direktor Poljoprivrednog instituta Republike Srpske Vojislav Trkulja, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić i zamenik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Aleksandar Bogićević, koji je svojim obraćanjem svečano otvorio Savetovanje.

Predsednik Američkog društva agronoma (Crop Science Society of America) i direktor Univerziteta u Kanzasu (Kansas State University) Vara Prasad, direktno se uključio putem onlajn platforme i pozdravio učesnike skupa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.