U trendu

Otvoren Sentrandrejski bulevar

NOVI SAD – U Novom Sadu danas je otvoren Sentandrejski put koji je pretvoren u bulevar čije su kolovozne širine po sedam metara, s razdelnim ostrvom između, a u svakom smeru ima po dve saobraćajne trake.

Sa obe strane bulevara su pešačke staze, a sa jedne biciklistička, postavljeni su ulična rasveta, na mestima gde je bilo moguće, i parking mesta.

Bulevar su svečano otvorili ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Srbije Zorana Mihajlović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

„Ovo je značajno ne samo za Novi Sad već i za Vojvodinu i celu Srbiju, jer je Sentandrejski bulevar deo državnog puta od Beograda do Subotič. Danas u Srbiji ima 40.000 aktivnih gradilišta, a pre tri godine ih je bilo 2.000, što znači da smo uspeli da obezbedimo finansije“, rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je podsetila na investicije koje će u narednom periodu biti realizovane u Vojvodini, poput brze saobraćajnice, pruge Beograd – Subotica, proširenja luka…

„Republika, Pokrajina i Grad Novi Sad rade zajedno, i sve što smo planirali, i uradili smo. Tako ćemo i nastaviti, jer je to jedini uslov da se Srbija, Vojvodina i Novi Sad razvijaju“, rekla je Mihajlovićeva.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je Sentandrejski bulevar posebno značajan za građane Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja.

„Ovo više nije deo grada preko kanala, nije provincija, već urbani deo grada. Izgradićemo vrtić, asfaltirati bočne ulice, u Vidovdanskom naselju kulturni centar, ovde već postoji moderna sportska hala Rukometnog kluba Vojvodina, bazen, hram i sve ono što moderan deo grada treba da ima“, rekao je Vučević.

Dodao je da će zbog izgradnje Sentandrejskog puta moći da se šire i bočne ulice, a sve to, kako naglašava, uz podršku Republike i Pokrajine.

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović najavio je nove investicije u Vojvodini.

„U septembru ćemo imati centralnu kuhinju za predškolsku ustanovu, u oktobru jedan deo novog Naučno-tehnološkog parka, potom novu zgradu Radio-televizije Vojvodine, ali i nove objekte Kliničkog centra Vojvodine. Sve te projekte radimo zajedno i politika okupljanja oko zajedničkih projekata daje konkretne rezultate“, rekao je Mirović.

(Tanjug)

Napišite komentar