U trendu

Predstavljena usluga mCard, plaćanje moguće i telefonom

BEOGRAD – Novi digitalni proizvod na srpskom bankarskom tržištu predstavljen je danas u Beogradu, a reč je o usluzi mCard koja omogućava beskontaktno plaćanje pametnim telefonom na svim POS terminalima u zemlji i inostranstvu, gde se prihvataju Mastercard beskontaktne platne kartice.

Uslugu je lansirala Societe Generale Srbija, a kako je rečeno, ovaj savremen i inovativan način plaćanja dostupan je svim klijentima Societe Generale banke koji imaju aktivne Mastercard platne kartice i deo je već postojeće m-banking aplikacije.

Način plaćanja je jednostavan poput korišćenja beskontaktne platne kartice, a vrši se tako što se u okviru mCard sekcije u mobilnoj aplikaciji pokrene opcija plaćanja, unese PIN za mobilnu aplikaciju i telefon prisloni na POS terminal.

Šef Službe za upravljanje integrisanim kanalima prodaje Societe Generale banke Vladmir Dornik predstavio je funkcionalnosti novog proizvoda i benefite koje će doneti korisnicima.

On je naveo da je u taj projekat uložen veliki trud i da je na njemu godinu dana radilo pet kompanija, među kojima je i kompanija Mastercard.

Direktorka kompanije za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Jelena Ristić rekla je da ta kompanija već duži niz godina radi na popularizaciji beskontaktnog plaćanja.

„Mogu da kažem da smo vrlo ponosni ako pogledamo uspon beskontaktnog plaćanja u 2018. godini. To potvrđuje naše istraživanje koje se fokusira na aktivne korisnike svih kartica i istražuje njihove preferencije, želje i potrebe, a koje pokazuje da 55 odsto korisnika uvek bira beskontaktno plaćanje“, rekla je Jelena Ristić.

Istakla je da je sada pravi momenat za uslugu mCard jer postoji dovoljna infrastruktura da se podrže ne samo beskontaktna već i mobilna plaćanja čija je osnova beskontaktna tehnologija.

Član Izvršnog odbora Societe Generale banke Vuk Kosovac rekao je da je već primetno interesovanje klijenata za mCard i da postoje oni koji su odmah sami izabrali aplikaciju i počeli da koriste tu uslugu.

„Tu vrstu ponašanja i prihvatanja dobrih stvari mogli smo da vidimo i ranije jer kada date dobru ponudu u pravom trenutku, onda ta ponuda bude jako brzo prihvaćena“, rekao je Kosovac i istakao da je korišćenje usluge mCard potpuno bezbedno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.