U trendu

Dodik: RS nikada neće glasti za prijem BiH u NATO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u intervjuu za Dojče vele da taj entitet nikada neće glasati za prijem BiH u NATO, da za to ima razloge, te podsetio da je taj vojni savez bombardovao srpski narod.

„NATO nas je bombardovao, bacao je osiromašeni uranijum. Otiđite u naš klinički centar i vidite decu koja dolaze sa bombardovanih područja, ona imaju leukemiju, maligna obolenja i mnogo čega drugog. Ima li neki humani odnos NATO-a prema tome – naravno da nema“, rekao je Dodik.

On je rekao da podržava i politiku koju vodi američki predsjednik Donald Tramp, navodeći da je to politika koja Ameriku vraća Amerikancima i promoviše nemešanje u unutrašnje stvari drugih.

Dodik je potvrdio da je ponovo rehabilitovano pitanje finansijske pomoći Rusije Republici Srpskoj.

Kazao je i da predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin podržava integritet BiH i Dejtonski mirovni sporazum, te da nikada od Srpske nije tražio da bilo šta politički pokrene.

„To što se neki na Zapadu plaše Putina, verovatno imaju svoje razloge“, rekao je Dodik za „Dojče vele“, odgovarajući na pitanje hoće li Putin uticati na prijem BiH u NATO.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)