U trendu

Ulice prvog reda u BG ciste i bez poledice, nema zastoja

BEOGRAD – Sve ulice prvog reda u Beogradu su očišćene, kolovozi su mokri, posuti solju i bez poledice, kaže direktor JKP Beograd-put Ivan Tejić i ocenjuje da na saobraćajnicama nema više zastoja i gužvi nego što je to uobičajeno.

Tejić za Tanjug ističe da su neke linije gradskog prevoza skraćene i to, kako kaže, uglavnom zbog vozila parkiranih na okretnicama, grana drveća i elektroinstalacija koje su popustile pod težinom snega i pale na kolovoz.

Kazez da su sve saobraćajnice kojima saobraćaju linije gradskog prevoza prohodne, posoljene, nema leda na kolovozu, nema iskliznuća.

„Nemamo nikakvih problema, kolovoz se konstantno održava u takvom stanju da nigde ne zaledi u toku dana i noći, kada temperatura verovatno opet padne ispod nule“, navodi on.

Tejić pojašnjava da su komunalci u četvrtom stepenu pripravnosti i najavljuje da će nadležni organi večeras doneti odluku da li je potrebno preći na treći stepen.

„Radimo najbolje što možemo, za sada je stanje saobraćajnica zadovoljavajuće“, ističe i dodaje da je saradnja sa JKP Gradsko zelenilo, drugim gradskim službama i Elektrodistribucijom odlično funkcioniše, što, kako kaže, pokazuje sadašnje stanje na ulicama.

Zimska služba JKP Parking servisa tokom ranih jutarnjih sati angažovala je 200 radnika, koji rade u dve smene, kao i četiri multikar vozila sa specijalnom opremom, objavljeno je na sajtu tog preduzeća.

Radnici su uz pomoć mehanizacije očistili sve ulaze i izlaze, saobraćajnice i pešačke staze u 49 parking objekata, garaža i parkirališta kojima upravlja to preduzeće i koji se redovno održavaju prohodnim.

Parking servis je obezbedio 105 tona industrijske soli i 12 tone granula kalcijum hlorida što su, kako se ističe, dovoljne količine za posipanje staza, parking mesta i garaža.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.