U trendu

Ivanka Tramp jednim potezom tati Donaldu zabila nož u leđa!

Predsednik SAD Donald Tramp poručio je Americi 20. januara na inauguracijskom govoru da će svi „kupovati američko i zapošljavati američko“.

Ono o čemu, dok je to izgovarao, nije pomišljao je da njegova rođena ćerka Ivanka prva ne sledi to pravilo i što je još gore, ni ne namerava da odustane od toga.

Dok je Tramp 20. januara tražio da se proizvodnja vrati u Ameriku, osam teretnih brodova iz Kine prevozilo je robu s brendom Ivanke Tramp u SAD.

Najmanje 23 tone cipela, dve tone bluza i najmanje 1600 novčanika od kravlje kože koji se proizvode pod imenom Ivanke Tramp dopremljeni su iz Kine u Ameriku od Trampove pobede na izborima do 28. februara, pokazuju podaci američke carine.

Ivanka u Kini ne proizvodi direktno – to čine proizvođači kojima je ona poverila svoj brend: fabrike „G-III“, „Mondani“ i „Mark Fisher“.

„Vrlo je licemerno reklamirati povratak poslova u SAD i istovremeno proizvoditi u Kini“, rekao je stručnjak za američko-kineske odnose Kristofer Bolding.

Ivanka je u februaru bila na sastanku s preduzetnicima u Beloj kući kada je njen otac govorio o vraćanju proizvodnje u Ameriku.

„Sve će biti temeljeno na povratku naših radnih mesta“, poručio je Tramp.

Samo koji sat kasnije, prenose američki mediji, jedna fabrika u Kini primila je narudžbu od 10.000 cipela sa potpisom Ivanke Tramp za sledeću sezonu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.