U trendu

Nacional demantuje ministra Filipovića

ZAGREB – Hrvatski nedeljnik Nacional u najnovijem broju otkriva da je ministar privrede Davor Filipović lagao kada je ranije rekao da sasvim površno poznaje uhapšenog Damira Škugora, jednog od direktora u INI i glavnoosumnjičenog za pljačku veka u ovoj kompaniji, da nema njegov telefon i da nikada nisu komunicirali.

Pozivajući se na visoki pravosudni izvor koji o tome ima neposredna saznanja, Nacional piše da je Filipović tajnim merama „uhvaćen“ u razgovorima sa Škugorom i da su komunicirali u vezi sa HEP-om.

Filipović je, naime, prošle sedmice izjavio da glavnoosumnjičenog za veliku pljačku INE Škugora poznaje tek površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu pričali ni razmenjivali poruke.

„Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom i uhvaćen je u merama. Redovno i često su komunicirali, najviše u vezi HEP-a jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsednika Uprave HEP-a“, rekao je Nacionalov pravosudni izvor.

Nacional navodi da im je drugi visoki izvor blizak vrhu HDZ-a rekao da ova afera tek počinje da se razvija i da Filipović nije jedini visoki predstavnik HDZ-a i vlade obuhvaćen istim tajnim nadzorima kao i da se radi o „procesu koji je nemoguće zaustaviti ili zataškati“.

Nedeljnik tvrdi da više njihovih izvora bliskih HEP-u tvrdi da je Škugor za šefa HEP-a imao podršku Krunoslava Katičića, generalnog sekretara HDZ-a i ključnog čoveka od poverenja premijera Andreja Plenkovića, ali i da je bio favorit šefa vlade za tu funkciju, preneo je hrvatski portal Index.

Afera INA i dalje je u fokusu hrvatskih medija, a predstavnici opozicije planiraju da podnesu zahtev za održavanje vanredne sednice na temu ove pljačke veka, ali i masovni protest ispred HDZ u subotu, 10. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.