U trendu

Narodna milicija NRD o prikrivenoj mobilizaciji UKR snaga

DONJECK – Obaveštajna služba samoproklamovane Narodne Republike Donjeck (NRD) saopštila je da zvanični Kijev vrši prikrivenu mobilizaciju svojih snaga i trasportuje novoregrutovane vojnike u zonu vojnih operacija u Donbasu, izjavio je danas portparol narodne milicije NRD Oleg Nikitin.

„Naša obaveštajna služba došla je do informacija o prikrivenoj mobilizaciji u Ukrajini. U naredna dva dana će dve jedinice Ukrajinaca koji su prošli kroz skraćenu vojnu obuku biti poslate u Novolugovsk i Svetlodarsk. To su isti oni koje smo mogli da vidimo kako vezbaju sa drvenim puškama. Njih će pod izgovorom da idu u bazu za obučavanje poslati u zonu vojnih operacija koje sprovodi zvanični Kijev“, rekao je Nikitin, prenosi TAS S.

Prema njejgovim rečima obaveštajci Donbasa izveštavaju o sve većem broju dezertera i begunaca iz ukrajinske vojske, a takođe i o onima koji odbijaju da učestvuju u agresiji na republike Donbasa.

„Želeo bih da se obratim svim građanima Ukrajine i vojnicima koji se ne slažu sa trenutnom nacističkom politikom Kijevu, da ih pozovem da se uzdrže od učešća u krvavom napadu na slobodne ljude Donbasa“, poručio je Nikitin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.