U trendu

UN i EU osudile napad na ambasadora Rusije u Turskoj

Ujedinjene nacije i Evropska unija osudile su današnji napad na ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova, koji je preminuo nakon što je ranjen iz vatrenog oružja na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari.

„Nema opravdanja za napad na diplomatu ili ambasadora. Nadamo se da će napadač biti priveden pravdi“, rekao je portparol UN Stefan Dujaric, prenosi Rojters.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini osudila napad u ime Unije, prenosi novinska agencija Tas s.

Moskva je večeras potvrdila da je ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo nakon što je ranjen u napadu iz vatrenog oružja na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari.

Tu vest je potvrdila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharava, preneo je Rojters.

Turski mediji prenose da je napadač ubijen ubrzo nakon napada.

Karlov, na koga je pucano u trenutku kada je držao govor, prebačen je posle ranjavanja u bolnicu, a u napadu je ranjeno još nekoliko osoba, prenose turske televizije NTV i Si-En-En Tursk.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je ranije saopštilo da je ruski ambasador ranjen nakon što je nepoznati naoružani napadač upao u galeriju u kojoj je on prisustvovao otvaranju ruske izložbe fotografija „Rusija očima Turaka“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.