U trendu

Regionalni čelendz fond sutra proglasava pobednike

BEOGRAD – Regionalni celendz fond progasiće sutra 11 odabranih pobedničkih konzorcijuma, kojima je u okviru prve faze projekta namenjeno 4,2 miliona evra za ulaganja u opremu i infrastrukturne radove u obrazovnim ustanovama, te finansiranje obuke kadrova iz škola i kompanija.

Prvi krug projekta Regionalni čelendž fond privukao je 205 konzorcijuma koje čine obrazovne ustanove, institucije i privrednici, a koji su uspostavli partnerstvo u cilju razvoja i implementacije dualnog ili kooperativnog obrazovanja.

Organizatori projekta su saopštili da je od ukupnog broja prijava 40 iz Srbije, a 11 će dobiti finansijsku podršku.

Regionalni čelendž fond je jedinstveni finansijski instrument dizajniran da poveća zapošljavanje, pre svega mladih, kao i da podstakne konkurentnost preduzeća na zapadnom Balkanu ilaganjem u opremu i infrastrukturu za odabrane projekte dualnog ili kooperativnog obrazovanja, koji se realizuju kroz partnerstvo između obrazovnih ustanova i preduzeća.

Na svečanosti u hotelu Crown Plaza sutra će biti dodeljena i pisma zvaničnika Fonda o nameri da pruže finansijsku podršku projektima, a gostima će se obratiti predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i abasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

Takođe, na događaju će govoriti i direktor Kancelarije Nemačke razvojne banke KfW u Srbiji Rudiger Hartman, kao i pomoćnica minstra za dualno i preduzetničko obrazovanje, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Gabrijela Grujić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.