U trendu

Naslovna strana za petak, 20. jul 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od petka najviše pišu o reakcijama na poziv predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina kosovskom ministru spoljnih poslova Bedžetu Pacoliju da poseti Sandžak i navodnom dogovoru srpske opozicije o zajedničkom delovanju.

ALO – „Pretekao sam, nisam još odapeo“, kaže za list lider SRS  Vojislav Šešelj koji je u četvrtak operisan.

BLIC – Pod naslovom „Opozicija ima 30 ciljeva“, list navodi da su lideri opozicionog Saveza za Srbiju tokom sastanka na Zlatiboru dogovorili ciljeve oko kojih će se ujediniti i delovati. „Dalić: Ne delim ljude na Srbe i Hrvate“, naslov je intervjua sa hrvatskim trenerom Zlatkom Dalićem.

VEČERNJE NOVOSTI – U tekstu „Izmislili bolesnika u strahu od hapšenja“, list piše da je avion sa prištinskom delegacijom koja je u utorak putovala u Brisel na novu rundu dijaloga sa predstavnicima Beograda slao lažne podatke Kontroli letenja Srbije i Crne Gore jer je navodno zalutao u vazdušnom prostoru. „Nema više blokade zbog sitnog duga“, o tome da mali dugovi prema bankama, neće kočiti dozvolu za kredit.

DANAS – Pod naslovom „Pacoli pozvan kao i Mesić“ o reakcijama na poziv Bošnjačkog nacionalnog veća kosovskom ministru spoljnih poslova Bedžetu Pacoliju da poseti Sandžak. „Putin ublažava odnos prema Kosovu i Crnoj Gori“, o mogućim promenama u ruskoj politici prema Zapadnom Balkanu. „Čitač vodomera novi pomoćnik ministra“, o novim imenovanjima u Vladi Srbije.

INFORMER – „Lukin ujak svedočio protiv Gotovine“, list piše o „najstrožoj tajni u Hrvatskoj“ sa motivom da se „zataška“ srpsko poreklo njihovog reprezentativca Luke Modrića. Pod naslovom „Zaraziće se stotine ljudi“, list piše o groznici Zapadnog Nila.

KURIR – Pod naslovom „Biće rata“, list prenosi reakcije povodom briselskog dijaloga i pronalaženja rešenja za Kosovo.

POLITIKA – U tekstu „Za jednu noć psi izujedali 11 Beogradjana“ list piše da je od početka godine zabeleženo 1.557 napada pasa na stanovnike glavnog grada. „Počasne značke u rukama prestupnika“, o zlouoptrebama policijskih znački.

SRPSKI TELEGRAF – „Ukradena kaseta, Mladićev dokaz za Srebrenicu“, o tome da je nestao snimak koji dokazuje da je haški optuženik Ratko Mladić bio na svadbi kada se desio zločin u Potočarima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.