U trendu

Naslovna strana za sredu, 7. avgust 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za sredu, 7. avgust, pišu o razgovorima vlasti i opozicije o izbornim uslovima, o slučaju „Žuta kuća“, i drugim temama.

ALO  –  “U Srbiji već 150 zaraženih od virusa zabadnog Nila”, dominantan je naslov na naslovnoj strani. U tekstu “Tačijev B 13 sprema krvavu jesen!” list piše o terorističko kriminalnoj grupi koja planira napad na Srbe koji žive u Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku.

BLIC  –  „Vlast i opozicija u petak ponovo za istim stolom“, list piše o nastavku razgovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima. „Španac umesto Mogerini, šta čeka Srbiju?“, list piše o ulozi Evropske unije u pregovorima Beograda i Prištine pošto je Evropski savet imenovao španskog ministra spoljnih poslova Žozepa Borelja za novog šefa evropske diplomatije.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Žuta kuća i Ramuševi logori idu pred Kongres“, list piše o slučaju „Žuta kuća“ i navodi da će „srpska delegacija u SAD izneti dokaze o zločinima na Kosovu“. „Nemanja u delovima ka Srbiji“, list navodi da bi krajem avgusta iz Podmoskovlja trebalo da krenu četiri kamiona u kojima će biti delovi spomenika Stefanu Nemanji.

DANAS  –  „Zapošljavanjem na lizing država briše prava radnika“, list piše o Predlogu zakona o agencijskom zapošljavanju koji je usvojila Vlada. „Vučić i njegovi poslušnici nisu dostojni razgovora“, o razgovorima opozicije i vlasti za list govori akademik i član neformalne političke grupe „Samoodbrana“ Dušan Teodorović.

INFORMER  –  “Srbija ne može u EU zbog “migova 29””, tumači list izjavu direktora Atlanskog saveta Dejmona Vilsona. “Angela menja stav o Kosovu”, i spremna da podrži podelu, prenosi Informer iz nemačke štampe.

KURIR  –  Jasna poruka iz Vašingtona “Tramp: Srbija ne sme da ostane bez ičega na Kosovu”. “Hrabru zvezdu zaustavio sudija”, o utakmici Crvene zvezde protiv Kopenhagena.

POLITIKA  –  „Ko može da spreči gradjane da glasaju?“, list piše o razgovorima vlasti i dela opozicije o izbornim uslovima. „Sumnja se da je afrička kuga svinja već stigla u Srbiju“, list navodi da će do kraja petka biti gotovi rezultati laboratorijskih analiza prema kojima će se znati da li je u Srbiju stigla ta bolest.

SRPSKI TELEGRAF  –  U tekstu “Otrovali Mladića zbog Oluje” list prenosi svedočenje Darka Mladića o tome zašto njegov otac nije odbranio krajišnike. “Propalo ujedinjenje demokrata” u svadji oko fotelja, prenosi ovaj dnevnik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.