U trendu

Naslovne strane za nedelju, 4. avgust 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za nedelju, 4. avgust najviše pišu o posledicama nevremena koje je pogodilo pojedine krajeve Srbije i o 24. godišnjici stradanja Srba u hrvatskoj vojno-policijskoj operaciji „Oluja“.

ALO  –  „Nevreme pustošilo Srbiju“, olujni vetar praćen kišom i gradom prouzrokovao štetu u mnogim gradovima. Pod naslovom „NATO sprovodi plan cepanja Srpske crkve“ o navodnim podelama u SPC.

BLIC  –  Pod naslovom „Dokle će žena da kuva i pegla, a muž jedini da zaradjuje“, list istražuje rodne stereotipe u Srbiji. „Nove elite rasprodale su sve što je socijalizam stvorio“, razgovor sa Igorom Mandićem.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Hrvati ćute: gde je nestalo 500.000 Srba“, tekst povodom 24. godišnjice od „Oluje“. „Haradinaj je Zapadu obavio krvav posao“, za list govori ekspert za Balkan Boris Šmeljov.

KURIR  –  U tekstu „Tramp otkačio albanskog lobistu“ list navodi da je predsednik SAD odustao od imenovanja Džona Ratklifa, poznatog zagovornika nezavisnosti Kosova, na mesto direktora nacionalnih obaveštajnih službi Amerike.

POLITIKA  –  „Velika srpska tragedija“, tekst povodom 24 godine od „Oluje“. Intervju sa izvršnim direktorom Fondacije za otvoreno društvo Milanom Antonijevićem „Nikome nije bilo lako za našim okruglim stolom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.