U trendu

Radojičić sa Hočevarom o obeležavanju Dana pomirenja

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je danas sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom koji mu je predstavio programe Beogradske nadbiskupije kojima se, od 9. do 11. novembra, obeležava stogodišnjica završetka Prvog svetskog rata.

Hočevar je istakao da će obeležavanju Dana pomirenja prisustvovati i bečki nadbiskup, kardinal Krištof Šenborn, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

„Moramo obeležavati stogodišnjicu završetka Prvog svetskog rata, ne da bismo se vraćali u prošlost, već da bismo nešto naučili“, istakao je beogradski nadbiskup i podsetio da je sedište Beogradske nadbiskupije na mestu gde je austrijska ambasada bila do početka Prvog svetskog rata, i u kojoj je objavljen dokument o ratnom stanju.

Gradonačelnik je zahvalio na pozivima za obeležavanje 100 godina od završetka Prvog svetskog rata i istakao zadovoljstvo povodom posete.

„Beograd je veliki i otvoren grad koji poštuje nacionalne, kulturne i verske različitosti svojih sugrađana. U ovim razlikama mi vidimo bogatstvo srpske prestonice“, istakao je Radojičić.

Tema sastanka bilo je i stanje u kojem se katolička crkva danas nalazi, a čelnicima Beograda je predstavljen projekat obnove katoličkih svetinja u Srbiji i Beogradu.

„Važno je da Beograđani katoličke veroispovesti imaju mogućnost da ispovedaju veru i obeležavaju verske praznike unutar svoje zajednice“, zaključio je gradonačelnik.
Sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i generalni vikar i paroh crkve Krista Kralja Aleksandar Kovačević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.