U trendu

Telenor Srbija nastavlja sa projektom trka za decu 'Brzinom do zvezda'

Telenor u saradnji sa Srpskim Atletskim Savezom, nastaviće sa projektom „Brzinom do zvezda“, kroz organizaciju trka za decu trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, saopšteno je danas iz ove kompanije.

Ove jeseni startuje osmi ciklus sa ciljem da u projektu učestvuje još više dece i da se kroz igru i zabavu okrenu zdravijem životu i sportu.

Direktorka komunikacija i održivog razvoja u Telenoru Marija Vujanić, rekla je da svake godine raste broj dece i gradova koji žele da učestvuju u projektu „Telenor Brzinom do zvezda“, što govori o značaju promocije sporta u školama i medju decom.

„Ove jeseni imamo rekordan broj prijavljenih gradova, čak 62, a osmi ciklus već je počeo u nekoliko beogradskih opština. Sport pomaže deci da osnaže svoje psihičko i fizičko stanje, da upoznaju nove drugare, ali i nauče šta je to fer plej, da porade na svom samopouzdanju, sve kroz igru i smeh. Ovde nije cilj postići najbolji rezultat, već kroz druženje razviti zdrave, životne navike“, navela je Vujanić.

Deca iz 62 grada i opštine takmičiće se da osvoje nagradu najbrže devojčice, odnosno najbržeg dečaka u ovogodišnjem, osmom ciklusu. U pripremnoj fazi organizuju se testiranja po školama, zatim se sprovode kvalifikaciona opštinska i gradska takmičenja na otvorenom prostoru u trčanju na 30-40 metara, gde će najboljih osam dečaka i osam devojčica izboriti plasman u narednu rundu, a to je veliko Telenor super finale.

„Prepoznati od strane Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, Srpskom atletskom savezu i projektu ‘Telenor Brzinom do zvezda’, dodeljena je velika čast da otvori 10. Sajam sporta“, izjavio je koordinator projekta Nemanja Ilić.

Prema njegovim rečima početak osmog ciklusa doneo je povećanu zainteresovanost škola učesnika za čak 60 odsto, a od proleća ako to uslovi dozvole, projekat će izlaći i van granica Srbije.

Beogradsko finale „Brzinom do zvezda“ održaće se sredinom marta 2022. godine u Štark Areni, dok će veliko „Telenor super-finale Brzinom do zvezda“, biti održano u Beogradu u junu 2022. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.