U trendu

Tramp vrši procenu situacije u vezi sa Flinom

Portparol Bele kuće Šon Spajser danas je saopštio da predsednik SAD Donald Tramp vrši procenu situacije u vezi sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Majklom Flinom i razgovara sa potpredsednikom Majkom Pensom o tome.

Rojters navodi da je Spajserovo saopštenje, pročitano novinarima, ostavilo sumnju u vezi sa Flinovim statusom.

Savetnica u Beloj kući Kelien Konvej prethodno je izjavila da savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin ima „puno poverenje“ predsednika SAD Donalda Trampa. Izjava Trampove savetnice stigla je u trenutku kada, kako je Rojters naveo, „Flin pokušava da preživi kontroverzu vezanu za njegove kontakte sa ruskim zvaničnicima pre Trampovog preuzimanja funkcije“.

„General Flin ima puno poverenje predsednika“, rekla je Konvejova, koja je bila prva zvaničnica Bele kuće koja se izjasnila po tom pitanju nakon četiri dana upornih novinarskih pitanja o Flinovom statusu.

„En-Bi-Si njuz“ je prethodno javio da je toj američkoj televiziji rečeno da određeni broj Trampovih savetnika ohrabruje šefa Bele kuće da razmisli o davanju otkaza Flinu zbog toga što nije priznao da je razgovarao s ambasadorom Rusije Sergejom Kisljakom o sankcijama koje je odlazeća predsednička administracija Baraka Obame uvela Moskvi.

Podseća se da su i Flin i Trampov tranzicioni tim negirali da se taj razgovor desio. „En-Bi-Si njuz“ navodi da se ovako kadrovske promene dešavaju u svakoj administraciji, bilo da je republikanska ili demokratska, ali nikada ovako rano na samom početku mandata.

Viši politički savetnik u Beloj kući Stiven Miler odbio je da u emisiji ove televizije kaže da li Tramp i dalje ima poverenja u Flina.

Sajt politiko.com je objavio da se Tramp prijateljima i saveznicima žalio ne samo na Flina, već i na svojeg šefa kabineta Rajnsa Pribusa i pres sekretara Bele kuće Šona Spajsera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.