U trendu

Kod Niša poginula dva migranta, 10 teško povredjeno

Dvoje migranata poginula su, a desetoro, medju kojima je i petoro dece, teško je povredjeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na autoputu Niš-Beograd kada se prevrnulo vozilo kojim su ih ilegalno prevozili.

Nesreća se dogodila oko 4.00, kod mesta Draževca, kada se prevrnuo automobil pasat, rečeno je agenciji Beta u niškoj Hitnoj pomoći.

Automobilom je prevoženo čak 12 migranata, a u zbrinjavanju je učestvovalo šest ekipa niške hitne pomoći i jedna iz Aleksinca.

Povredjeni su zbinuti u Urgentnom centru Niš. Jedna operacija je jutros završena, a dve su u toku.

Direktor Urgentnog centra Miodrag Lazić rekao je za RTS da su neki od povredjenih životno ugoroženi, da imaju teške povrede glave i ekstremiteta i da su jednom migrantu amputirane obe noge.

Saobraćaj na auto-putu u smeru ka Beogradu bio je zbog ove nesreće obustavljen oko sat i po.

Samo jedan od povredjenih zna engleski pa je komunikacija s njima otežana. On je rekao da je vozač bio pod uticajem alkohola i da su ga molili da uspori vožnju.

Vozač je posle nesreće, prema navodima svedoka, pobegao. Putnici ne mogu da odrede da li je čovek koji ih je ilegalno prevozio iz Srbije ili iz Bugarske.

Pre dve godine, februara 2015, u saobraćajnoj nesreći kod Leskovca, u kombiju u kojem je bilo 54 migranta, povredjeno je njih 42. I do te nesreće došlo je oko četiri sata ujutro.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.