U trendu

Za rekonstrukciju sedam ustanova socijalne zaštite u Srbiji više od milijardu dinara

Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ove godine finansiraće sa više od milijardu dinara rekonstrukciju sedam ustanova socijalne zaštite.

Biće rekonstruisani Dom za smeštaj odraslih lica – Kulina, Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Zvečanska, Zavod za zbrinjavanje odraslih lica „Male Pčelice“ – Kragujevac, Gerontološki centar Pančevo, centri za socijalni rad Paraćin, Kragujevac i Somor, navelo je danas Ministarstvo.

Ministar Zoran Djordjević je rekao da je važno da objekti budu bezbedni i uredjeni tako da zadovoljavaju sve propisane kriterijume, a da je u toku priprema planova rekonstrukcija za 2021. godinu.

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević kazao je da su od 2017. do kraja 2019. rekonstruisana 22 objekta u sistemu socijalne zaštite za skoro milijardu dinara.

„U toku su radovi na rekonstrukciji Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju Veternik, Specijalne ustanove za lica ometena u razvoju ‘Gvozden Jovančićević’ Veliki Popovac, Gerontološkog centra Subotica  – Dom za odrasla lica i Gerontološkog centra Subotica – Dom Dudova šuma, za šta je opredeljeno 1,5 milijarda dinara“, naveo je Blagojević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.